Waarom een horloge bij iedereen past

Wordt het tijd voor een nieuw horloge? Als je al enkele jaren hetzelfde horloge om je pols hebt dan is het mogelijk wel een keer tijd voor een nieuw model. Een mooi horloge kan niet afwezig zijn in een garderobe van de hedendaagse man. Wie kan er nog zonder een horloge? Zelfs als je niet eens de tijd hoeft te bekijken doordat je een mobiele telefoon hebt dan is het horloge nog vaak onmisbaar. Het polshorloge is een accessoire dat gebruikt wordt als verlenging van de outfit om dat beetje extra toe te brengen.

De horlogekast die bij je past

Als het op de horlogekast aankomt dan beschikt het grootste deel van de horloges over een metalen kast. De kast is meestal gemaakt van uit Stainless Steel. Dit is een sterk type metaal dat over een hele lange tijd goed blijft en niet verkleurd. Dit is belangrijk omdat een horloge lange periodes gedragen wordt en vaak in verschillende weersomstandigheden. Als je op vakantie gaat naar een zonnig land draag je het horloge maar ook op wintersport gaat het mee. Het materiaal van de kast moet hier tegen kunnen en dat is het geval bij roestvrij staal. Dit materiaal kan overigens ook prima omgaan met zuren en vocht waardoor het uitstekend geschikt is als materiaal voor een horlogekast.

Andere materialen

Naast roestvrij staal zijn er nog meer materialen die gebruikt worden. Zo is titanium een materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt. De eigenschappen van dit type metaal zijn redelijk vergelijkbaar met dat van roestvrij staal waardoor het een geduchte concurrent is geworden. Voor personen die eens wat anders willen is er ook nog het houten horloge. Dit horloge heeft vaak een houten band maar ook een kast gemaakt van hout.

Het horlogebandje

Het horlogebandje is er in diverse materialen, soorten, maten en kleuren. Een horlogeband kan bijvoorbeeld vervaardigd zijn van stof, van leer maar ook van metaal. Zo is er voor ieder wat wils. Als je een horloge hebt dat volledig van metaal is dan kun je niet eenvoudig van bandje wisselen maar dit kan wel bij andere horloges die bijvoorbeeld een leren bandje hebben. Een horlogebandje omruilen kun je zelf doen met een klein mesje. Er zijn allerlei handige video’s met uitleg op Youtube te vinden hoe dit precies in het werk gaat. Als je jezelf niet vertrouwd dan kun je het ook voor enkele euro’s laten doen in een horlogewinkel.

Wat je ook kiest; er zijn in alle soorten en maten horloges te koop. Er zijn tijdloze heren horloges van een fabrikant zoals Swarovski maar ook bijvoorbeeld robuuste en stoere horlogemodellen van Diesel. Voor iedere man is er een passend horloge dat erom vraagt om gedragen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *